Yüz Estetiği

Yüze Yağ Estetiği

Yaş aldıkça yüzümüzde hacim kaybı meydana gelebilir ya da bazı hastalarda genetik olarak doğuştan hacim kaybı bulunmaktadır. Bu tip hastalar yağ enjeksiyonu için ideal hastalardır. Burada yüksek miktarda sentetik dolguları enjekte etmek yerine yağ enjeksiyonu yapmak daha akıllıca bir seçim olacaktır.

Yağ dolgusu hemen hemen hiçbir zaman verildiği kadar yani %100 oranında kalıcı olmaz, bazı hastalarda kalıcılık oranı yüzde 30 iken, bazı hastalarda %70’e kadar çıkabilir.

Yağ enjeksiyonunu ikinci ya da üçüncü seans tekrarlamak gerekebilir.

Yağlar karın ya da basen bölgesinde alındıktan sonra kök hücreden zengin hale getirilir ve bu şekilde enjekte edilir.

Enjeksiyon tekniği kitle şeklinde olmayıp tarlaya tohum eker gibi her tabakaya ayrı ayrı ufak miktarlarda bırakılarak yapılır.

Yüzdeki hacim kaybı tamamlandıktan sonra yağ verme işlemi sonlandırılmalı, ne de olsa eriyecek düşüncesiyle fazla miktarda yağ enjekte edilmemelidir.

Enjekte edilen yağların sağ kalımı çevre dokulardan ne kadar beslendiğiyle alakalıdır; sigara içen hastalarda sağ kalımın daha az olduğu bilinmektedir.

Bu nedenle ideal hastalar sigara kullanmayan, genç ve yüzünde hacim kaybı olan hastalardır.

Yüzde sarkma varsa yağ enjeksiyonu ile bu sarkmaların giderilmesi mümkün değildir.Bu tip hastalarda her zaman yağ dolgusu yüz germe işlemleri ile kombine edilmelidir.

Yüze yağ enjeksiyonu klinik ortamında lokal anestezi ile yapılmakta ve hastalar bir hafta sonra günlük işlerine devam edebilmektedirler.

Net sonucu ise tüm yüz ameliyatlarında olduğu gibi bir ay sonra görmekteyiz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
TurkishArabicEnglishGermanRussianSpanish
Sohbet Başlatın
Yardıma ihtiyacınız var mı?
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim?