Meme Büyütme Estetiği Hakkında Merak Ettikleriniz

“Yüzünün bitip vücudunun başladığı yerde
Memelerin vardı memelerin kahramandı”
Eğer memeler, kimilerinin düşündüğü gibi sadece süt vermeye yarayan birer yağ dokusundan ibaret olsalardı, Cemal Süreya bu dizeleri yazmazdı sanırım. Memeler birçok toplum için sadece anneliğin değil aynı zamanda da cinselliğin en önemli sembollerinden bir tanesi. Dikleştirme, büyütme, küçültme, yeniden yapılandırma gibi meme estetiği prosedürleri içerisinde en çok rağbet gören seçenek meme büyütme ameliyatı.
Meme büyütme estetiği; dişiliğin tamamlanması, vurgulanması ya da ön plana çıkarılması amacıyla gerçekleştiriliyor. Kadınların memeleriyle ilgili yaşadıkları sorunlar sadece fizyolojik değil aynı zamanda psikolojik sonuçlar da doğurabiliyor. Büyük oranda estetik amaçlarla gerçekleştirilse de kaza, yaralanma, hastalık, yapısal bozukluk gibi nedenlerle de meme büyütme ameliyatları yapılabiliyor. Hastaların gerekçeleri ya da motivasyonları her ne olursa olsun ameliyat sonrası daha iyi bir görünüme ve daha özgüvenli bir ruh haline sahip oluyorlar.
Meme Büyütme Ameliyatlarında Hasta Profili Nasıl?
Meme büyütme ameliyatları, 18 ila 70 yaş aralığında, ameliyata engel bir sağlık sorunu olmayan kişilere yapılabiliyor. Prosedürün en çok 30’lu yaşlarda talep edildiğini gözlemliyoruz. Hastalar iş yaşamının içerisinden de olabiliyor, ev hanımı da veyahut öğrenci de olabiliyor.
Meme Büyütme Ameliyatlarıyla İlgili En Çok Bunlar Merak Ediliyor
Meme büyütme prosedürü zaman zaman yanlış ya da eksik bilgilendirmelerle kafa karışıklığına ya da endişelere yol açabiliyor. Hastaların karar verme süreçlerinde sıklıkla sordukları soruları sizler için derledim:
- Ameliyat esnasında yerleştirilen silikon protezler patlar mı?
Kesici ya da delici bir aletle yaralanma durumu olmadıkça, göğüs bölgesi kaza ve benzeri travmalara maruz kalmadıkça, günümüz teknolojisiyle üretilen yeni nesil meme protezlerinin patlamaları söz konusu değildir.
- İmplantlar kanserojen mi?
Silikon meme protezleriyle ilgili en çok endişe yaratan konu kanserojen olup olmadıklarıdır. Günümüzde kullanılan implantlar yüksek kalite ve teknolojiyle üretiliyorlar. Kullanıma sunulmadan önce ürünün güvenilirliği birçok test ve onaydan geçiyor. Geçmişten bugüne yapılan araştırmalarda, meme büyütme estetiğinde kullanılan protezlerin doğrudan kansere yol açmadığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Yerleştirilen meme protezleri etrafında kapsül oluşumu gerçekleşebilir. Bu da zaman içerisinde lenfomanın yani iyi huylu tümörlerin gelişimine yol açabilir. Dünya genelinde bildirilen vakalar, meme büyütme protezlerinin kullanımında tehlike sinyalleri verecek sayıda değildir.
- Takılan silikonlar basınç karşısında ne kadar dirençli? Dalış yapılabilir mi?
Yüksek basınç karşısında meme büyütme protezlerinin patlama riski olduğunu söyleyebilirim. Ancak bu dalış yapmaya engel değil.
- Aktif spor yapmak işleme zarar verir mi?
Tüm cerrahi operasyonlarda olduğu gibi meme büyütme estetiği sonrasında da iyileşme sürecinde, yapılan işlemin başarısını riske atacak hareketlerden kaçınmak gerekiyor. Komplikasyon oluşumu riskini minimize etmek açısında da ameliyat sonrası süreçte son derece dikkatli olunmalı. Bedensel olarak zorlayıcı hareketlerden 6 hafta süreyle uzak durulması gerekiyor. İyileşme süreci tamamlandıktan sonra her türlü spor faaliyetini gönül rahatlığıyla gerçekleştirebilirsiniz.
- Emzirmeye engel teşkil eder mi?
Kadınlarda ameliyat sonrası süreçlerle ilgili kaygı yaratan konulardan bir tanesi de ameliyatın emzirmeye engel teşkil edip etmediği. Meme büyütme ameliyatları esnasında yerleştirilen implantlar ve yapılan operasyon emzirme fonksiyonuna zarar vermez.
- His kaybı oluşur mu?
Ameliyat esnasında sinirlere hasar verilmediği müddetçe his kaybı oluşmaz. His kaybı nadir yaşanan bir durumdur. Bu noktada estetik cerrahın becerisi ve deneyimi son derece önemlidir.
- Takılan Silikonlar Çıkarılabilir Mi?
Meme büyütme protezleri ömürlük mantığıyla üretilip kullanıma sunulsa da zaman içerisinde eskiyebilir, yer değiştirebilir veyahut travmalar neticesi hasar görebilir. Bunların hiç biri olmasa dahi hasta yeni ölçülerinden hoşnut kalmayabilir. Bu tarz durumlarda silikonları çıkarmak ya da değiştirmek mümkündür.