Blog

Gözaltı Işık Dolgusu Hangi Durumlarda Yapılır?

Kendinizi daha iyi hissetmek için neye ihtiyacınız var? Bu sorunun cevabı için sayfalarca liste yapılabilir. Zira iyi hissetmenin herkeste farklı bir karşılığı vardır. Ben bu soruya iyi hissettirmeyi meslek edinmiş bir estetik cerrah olarak cevap vermek istiyorum. İyi hissetmenin yolu çoğu kez iyi görünmekten geçer. İyi görünmek; iş yaşamından özel hayata, tüm sosyal ilişkilerinizde daha yüksek bir motivasyonla rol oynamanızı sağlar. Girdiğiniz ortamın enerjisini yükseltmek istiyorsanız; önce iç enerjinizi yükseltmelisiniz.

Aynaya baktığınızda olduğunuzdan daha yaşlı, yorgun, mutsuz ve çökkün göründüğünüzü hissettiniz mi hiç? Belki böyle görünmek için çok gençsiniz ya da duygu dünyanız görüntünüzle örtüşmeyecek kadar sağlıklı. Bu şartlar altında aslında iyi olduğunuza kendinizi ve çevrenizi ikna etmeniz oldukça zor. Böyle görünmenizin nedeni muhtemelen gözaltında oluşan halkalar, morarmalar ve çöküntüler. Göz çevresinde meydana gelen bu ve benzeri değişimler adeta enerji vampiridir. Hem sizi hem çevrenizi tüketir.

Peki bu problemlerin çözümünde tek seçeneğiniz cerrahi mi?

Yakın bir geçmişte FDA tarafından onaylanan ve gün geçtikçe rağbet görmeye başlayan gözaltı ışık dolgusu tam da bu sorunların çözümü içindir. Yüz ve dudak bölgesinde güvenle kullanılan hyalüronik asit bazlı dolgular, gözaltında oluşan; morluk, halkalanma ve çökkün görünümün giderilmesi amacıyla da uygulanabiliyor. Dolgu prosedürü bir hacim kazandırma işlemidir. Gözaltlarına yapılan bu müdahale ile çukur yerlerin doldurulması sağlanır. Bu alanda oluşan çizgilenme ve kırışıklıklar gözaltı ışık dolgusuyla otomatik olarak giderilmiş olur. Gözaltı ışık dolgusu; yüzün genel görünümünü ve enerjisini etkileyen göz çevresi problemlerinden, cerrahiye gerek kalmadan kurtulmanızı sağlar.

Gözaltı Işık Dolgusunda Nelere Dikkat Etmeli?

Gözaltında bulunan cilt dokusu daha ince yapıdadır. Vücudun diğer bölgelerine nazaran daha hassastır. Uygulamanın deneyimli estetik cerrahlar tarafından steril klinik koşullarda gerçekleştirilmesi gerekir. Aksi takdirde minimal invaziv olarak değerlendirilen, düşük yan etki riskine sahip olan bu uygulama hiç de istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Şişlik, morarma, dolgunun kayması ve daha da kötüsü damar tıkanıklığı! Söz konusu göz sağlığıysa öncelik doktor ve klinik seçimine özen göstermek olmalıdır.

Gözaltı ışık dolgusu Nasıl Yapılır?

Gözaltı ışık dolgusu prosedürü için uygun olarak değerlendirilen kişiler için öncelikle enjeksiyon noktaları tespit edilir. İşlem öncesi göz çevresi; makyaj ve kirden arındırılmalıdır. Uygulama esnasında hastaların herhangi bir ağrı ya da acı hissetmelerini önlemek için lokal anestezi uygulanabilir. Düşük dozda bir bölgesel uyuşturma yeterli olacaktır; zira gözaltı dolgusu ağrılı bir tedavi değildir. Dermal dolgu maddeleri özenle belirlenen alanlara yavaş yavaş enjekte edilir. Uygulamanın dayanıklılık süresi kişiden kişiye değişiklik göstermekle birlikte 12 ila 18 aydır.

Gözaltı Işık Dolgusu Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Gözaltı ışık dolgusu; hastanede yatışı veya evde istirahat etmeyi gerektirmeyen bir uygulamadır. İşleminiz tamamlandıktan sonra klinikten ayrılabilir ve gündelik yaşantınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Bazı hastalarda işlem sonrası hafif kızarıklıklar ve şişlikler görülebiliyor ancak bu durumun 1 – 2 gün içerisinde geçmesi beklenir. Bunu önlemek adına işlem bölgesine soğuk kompres uygulaması yapabilirsiniz. Buna ek olarak ilk birkaç gün başınızı yüksekte tutacak bir yastık tercih etmeniz gerekir.

Gözaltı Işık Dolgusu İle Yenilenmiş Bir Görünüm Kazanın

Bazen total bir değişim için radikal adımlar atmaya gerek olmaz. Küçük bir dokunuş yeterlidir. Gözaltı ışık dolgusu; doğru kişiler tarafından, uygun şekilde yapıldığı takdirde; hem yorgunluğun hem de zamanın izlerini yüzünüzden silebilecek kadar etkili olabilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu
TurkishArabicEnglishGermanRussianSpanish
Sohbet Başlatın
Yardıma ihtiyacınız var mı?
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabilirim?