Estetik Cerrahi Sonrası Korse Neden Gerekli?

Bedenimizdeki fazla yağları kamufle etmek adına bin bir sıkıntıyla giysilerimizin altına giydiğimiz korseler söz konusu ameliyat sonrası gereklilik olunca her nedense zulme dönüşüyor. Bu konuya yeterince hassasiyet göstermemenin bedelini bazen gecikmeli iyileşme süreciyle, bazen geçmek bilmeyen ameliyat izleriyle bazen de yapılan işlemi boşa çıkarmakla ödeyebiliyoruz.
Hastaların pek de sempatiyle bakmadığı medikal korselerin, ameliyat sonrası sürecin önemli bir parçası olduğunu unutmamak gerekir. İyileşme sürecinin konforlu bir şekilde atlatmanın en konforsuz seçeneği olduğunun farkındayım. Ancak bir an evvel gündelik rutinlerimize dönebilmek istiyorsak bu konuya önem vermemiz gerekiyor. Cerrahi korse, medikal korse ya da bir diğer ismiyle kompresyon giysileri bakınız ameliyat sonrası ne işe yarıyor:
- Estetik plastik cerrahi uygulamaların işlem sonrası en yaygın karşılaşılan sorunu şişlik, ödem ve morarmadır. İyileşme sürecinde doktorun önerdiği sürece medikal korse kullanımı bu tarz şikayetlerin azalmasına yardımcı olur.
- Medikal korse, yara izlerini kontrol altında tutarak kalıcı skar gelişimini önler. Kesi yapılan ameliyatlar sonrasında hipertrofik skar ya da cilt yapısına ve yatkınlığına bağlı olarak keloid skar gelişme riski vardır. Baskılayıcı özelliği olan medikal korseler, yara izinin düzgün bir şekilde dağılımını sağlayarak skar dokusunun aşırı gelişimini önler.
- Uygun şekilde ve sıkılıkta düzenli olarak kullanılan korseler sayesinde iyileşme ve toparlanma süreci daha kısa sürede tamamlanır.
- Estetik ameliyatlar sonrasında korse kullanmak, sonuçları daha hızlı görebileceğiniz anlamına geliyor. Dolayısıyla hedeflediğiniz görsel sonuca bir an evvel kavuşmak için de korse kullanımı son derece önemli.
Hangi Estetik Uygulamalardan Sonra Korse Kullanmalı?
- Liposuction
Liposuction hangi yöntemle gerçekleştirilmiş olursa olsun, sonrasında mutlaka korse kullanılmalı. Lazer ya da vakum yöntemiyle vücuttan uzaklaştırılan bölgesel yağların yarattığı boşluğun baskılanması, derinin hareketinin önlenmesi, cilt ile kas arasındaki boşluğun kapatılması gerekiyor. Bu da ameliyat sonrası takılan medikal korseyle sağlanıyor. Sadece banyo yaparken kısa süreliğine çıkardığınız korseyi tekrar takmalı ve 3 hafta süreyle kullanmalısınız.
- Karın Germe Ameliyatları
Korse kullanımının sıkıntı yarattığı ameliyatlardan biri de karın germe ameliyatlarıdır. Klasik karın germe ve lipoabdominoplasti yani liposuction ile bir arada yapılan germe ameliyatlarından sonra, 3 hafta korse kullanılması gerekiyor.
- Jinekomasti Ameliyatları
Erkeklerde aşırı meme dokusu gelişimi olan jinekomasti hastalığının bazen tek ve en etkili tedavi seçeneği cerrahidir. Jinekomasti ameliyatları sonrasında; memenin son şeklini alması bakımından ve ödem oluşumunu engellemek açısından 3 hafta boyunca medikal korse kullanmak gerekiyor.
- Meme Estetiği Ameliyatları
Meme ameliyatlarından sonra korse şeklinde bölgeyi saran uygun sıkılıkta medikal sutyenleri kullanmak gerekiyor. Medikal sutyenler meme formunun bozulmaması için 3 hafta süreyle takılmalı, normal sutyen kullanımı içinse bu süre beklenmelidir.
- Liposuction İşleminin Yapıldığı Tüm Ameliyatlar
Birçok estetik uygulama liposuction ile kombine edilerek yapılıyor. 360 body lift, BBL olarak kısaltılan Brezilya poposu estetiği, karın germe, kol germe vb. ameliyatlarda liposuction yöntemi de kullanılıyor. Ödem oluşumunu önlemek, morarmaları azaltmak sarkmaları önlemek için bu tarz ameliyatlar sonrasında da korse kullanımı son derece önem arz ediyor.
Medikal Korseler Ne Kadar Sıkı Olmalı?
Ameliyat sonrası kullanılan korseler size kendinizi daha konforlu ve rahat hissettirmek için önerilmez. Korseler kan dolaşımını engellemeyecek sıkılıkta olmalıdır. Ne kadar süreyle kullanmanız, ne zaman çıkarmanız ve takmanız, sıkılığının nasıl olması gerektiği gibi bilgiler, ameliyatınızı gerçekleştiren estetik cerrahınız tarafından size aktarılacaktır. Önemli olan yönergelere harfiyen uymanız ve ameliyat sonrası korse kullanımını keyfi algılamamanızdır.